Procedure

Lid worden

Om lid te worden van onze schietvereniging moet hij of zij, conform onze statuten, de grondwettige regeringsvorm aanvaarden en een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen (t.b.v. de schietsport). Deze verklaring wordt in de volksmond ook wel bewijs van goed gedrag genoemd. Met deze verklaring toont u aan dat u in het verleden niet in aanraking bent geweest met justitie.De verklaring moet u persoonlijk aanvragen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente waarin u woont.

Hiervoor hebt u nodig:
* een legitimatiebewijs
* voor de afgifte van een verklaring van gedrag moet een vergoeding worden betaald

Procedure

Zodra u de verklaring hebt aangevraagd, wordt door Burgerzaken schriftelijk informatie ingewonnen bij de politie en de justitiële documentatiedienst. Wanneer u in de administratie van deze instanties niet voorkomt kan de verklaring worden afgegeven. De procedure duurt ongeveer drie weken. Omdat men bij onze schietsportvereniging te maken heeft met vuurwapens, worden er zeer strenge eisen gesteld omtrent het gedrag en sociaal functioneren binnen de vereniging alvorens het bestuur iemand toelaat als lid.

Indien u interesse heeft om lid te worden van onze schietvereniging, dan nodigen wij u graag uit om eerst eens een avond kennis te komen maken met de schietsport, u krijgt op deze wijze een indruk van de vereniging en het omgaan met wapens. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee bij de eerste kennismaking.

Plan je ballotage gesprek

INTRODUCTIEPERIODE

Tijdens de introductieperiode van twee maanden begint uw basisopleiding in de omgang met vuurwapens. De instructies vinden plaats op de eerste en derde woensdag van de maand en op vrijdagavond na de jeugdinstructie. U krijgt in eerste instantie instructie met luchtdrukwapens. Er volgen 8 lessen waarin u de beginselen van de schietvaardigheid worden bijgebracht, waarna er een vaardigheidsproef volgt.

ASPIRANT LID

Na de introductieperiode van twee maanden begint uw aspirant lidmaatschap van zes maanden. Hierin wordt de basisopleiding voortgezet, indien nog niet afgerond. Indien u de vaardigheidsproef van de basisopleiding doorstaan heeft, gaat u onder begeleiding met vuurwapens schieten. De instructeur besluit vervolgens wanneer u bekwaam bent om zelfstandig met vuurwapens te schieten. U wordt aangemeld bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie).

Na de periode van zes maanden besluit het bestuur in overleg met de toelatingscommissie of u van het aspirant lidmaatschap door kan stromen naar het volledige lidmaatschap. Omdat men bij onze schietsportvereniging te maken heeft met vuurwapens, worden er zeer strenge eisen gesteld omtrent het gedrag en sociaal functioneren binnen de vereniging alvorens het bestuur iemand toelaat als volledig lid.

JEUGDLEDEN

In tegenstelling tot seniorleden schieten de jeugdschutters in het begin met luchtwapens en vanaf achttien jaar mag men onder begeleiding met klein kaliber vuurwapens schieten. In het jaar waarin de schutter achttien wordt, wordt hij of zij automatisch senior lid.

De Jeugdschutter ondergaat dezelfde aanmeldingsprocedure als een senior lid. Aan jeugdleden worden geen alcoholische versnaperingen geschonken.

ELDERS AL SCHUTTER?

Bent u elders al schutter en wilt u graag ook lid worden van SV de Kruithoorn? Dan volgt u dezelfde aanmeldingsprocedure. U schiet een paar keer onder begeleiding van een van onze instructeurs. Indien uw schietvaardigheid bekwaam wordt bevonden, kunt u zonder begeleiding schieten. Als u al hoofdschutter bent bij een andere vereniging, bent u geen KNSA contributie aan ons verschuldigd.

Indien u meer informatie wilt over de procedure, kunt u een kijkje nemen naar het ballotageproces hieronder.

 

Ballotageproces